Antrykot z kością z rosołu w sosie musztardowym

Ok. 500 g antrykotu z kością
2 marchewki
1 pietruszka
kawałek selera
ziarenka pieprzu
2 listki laurowe
3 ziarenka ziela angielskiego
1 łyżeczka soli

Mięso umyłam, zalałam 1,5 l zimnej wody, posoliłam i wstawiłam do gotowania. Po zdjęciu szumów wrzuciłam listki laurowe, ziele angielskie i ziarenka pieprzu. Dodałam umyte warzywa. Przykryłam i zostawiłam do gotowania na około 1 godzinę.

Kiedy mięso było już miękkie wyjęłam je razem z warzywami. A wywar przecedziłam.

Taki wywar można wykorzystać jako bazę do wielu zup lub sosów. Natomiast mięso przeznaczyłam do obiadu na drugie danie.

Z wywaru zrobiłam smaczny sos musztardowy, a całość podałam z warzywami.

Gotujesz?
Przyślij przepis